Seneste bryg

Baltic Porter

Øltype: Baltic Porter
Alkohol: 7,5 %
Ingredienser: Der er anvendt 5 typer af malt: Münchner, Pilsner, Crystal, Hvede og Chokolademalt samt humletypen Tradition.

Øresund og byen Helsingør har en nøgleposition med mulighed for at beherske al ind- og udsejling til det Baltiske Hav. Kronborg Slot ligger strategisk ved Øresunds smalleste sted og gennem Øresundstolden (1429-1857) har de danske konger tjent store summer på handlen mellem landene omkring det Baltiske Hav og resten af verden. Helsingør blev af samme grund en af landets største og rigeste købstæder, hvor det var naturligt at søge ind og proviantere, reparere skibe m.v.

Sweet Stout

Øltype: Sweet Stout
Alkohol:
5,2 %
Ingredienser: 
Der er anvendt 4 typer af malt: Pale Ale Malt, Chokolademalt, Karamelmalt og Special B samt humletyperne Herkules og Saphir.

Malkepigen er en Sweet Stout. Det er et bud på en mild og fyldig stout, der giver en god smagsoplevelse uden en meget høj alkoholprocent. I denne bryg har vi tilsat en god portion karamelmalt og laktose for at give en god restsødme. Hertil kommer Special B malten, som bidrager med nuancer af rosin og chokolademalten, som giver stouten de karakteristiske brændte nuancer.

Frilandskulturcentret Flynderupgård er et historisk landbrug, som fungerer næsten som i 1920- og 30'erne. Husdyrholdet består af jydske heste, røde malkekøer, får, svin, ænder og høns. Ved hjælp af gamle landbrugsmaskiner og redskaber dyrkes de 4 kornsorter - byg, havre, hvede og rug - samt roer og kartofler. Den store køkkenhave leverer frugt og grønsager til erindringskøkkenet "Spisehuset" på gården.

Vanilje Stout

Øltype: Vanilje Stout
Alkohol:
5,2 %
Ingredienser: 
Der er anvendt 4 typer af malt: Pale Ale, Special B, Chokolademalt og Karamelmalt samt humletyperne Herkules og Saphir.

Vanilla Milk er en Vanilje Stout brygget ud fra en Sweet Stout, hvor vi har tilsat en god portion laktose og karamelmalt for at give en god restsødme. Hertil kommer Special B malten, som bidrager med nuancer af rosin og chokolademalten, som giver stouten de karakteristiske brændte nuancer. Smagsoplevelsen afsluttes med smagen af vaniljestænger, som tilsættes under den sekundære fermentering.

 

Dobbelt Bock

Øltype: Dobbelt Bock
Alkohol: 8,6 %
Ingredienser:  Der er anvendt 5 typer af malt: Müncherner, Cara Münic, Pilsner, Special  og Hvede samt humletypen Halletauer Tradition.

Påske Illuminator er en tysk inspireret Dobbelt Bock. Øllet har en god maltsmag, masser af restsødme fra karamelmalten og frugtnuancer fra Special B-malten. Øllet har en dyb ravfarve og passer godt til påskebordet.

Traditionen tro har denne Dobbelt Bock et navn som slutter på "-ator" efter den første Dobbelt Bock "Salvator", som blev brygget af Paulaner munkeordenen.

 

Dark American Lager

Øltype: Dark American Lager
Alkohol: 5,6 %
Ingredienser: Der er anvendt 3 typer af malt: Münchnermalt, Pale Ale og Chokolademalt samt humletyperne Amarillo og Willa Mette.

Værftsarbejderen er en dejligt humlet amerikansk lagerøl. Bryggen er lavet til minde om de svundne tider med Helsingør Værft, som har været en central del af Helsingørs historie, kultur og identitet igennem hundrede år (1882-1983). Værftet havde det højeste antal ansatte i 1957, hvor der arbejdede 3750 arbejdere og funktionærer ud af Helsingørs befolkning på dengang 25.000. Skibene, der blev bygget, var fragtskibe og passerskibe eller en blanding af begge dele. Herudover enkelte specialskibe og enkelte marineskibe.

Hvedeøl

Øltype: Hvedeøl
Alkohol: 5,6 %
Ingredienser: Der er anvendt 2 typer af malt: Hvedemalt og Pale Ale samt humletypen Smaragd.

Danserinden er brygget på tyske traditioner for hvedeøl. Den er en hyldest til sommeren, hvor de nyudsprungne studenter danser omkring Danserindebrønden i Helsingør. Danserindebrønden er udført af billedhugger Rudolph Tegner på bestilling af brygger Carl Jacobsen, som et mindesmærke, der skulle hædre balletten. Tre kvinder fra Den Kongelige Ballet stod model til de dansende kvinder på brønden. Da statuen blev afsløret den 6. juni 1913, var den placeret ved Rosenborg Slot i København, men blev på Rudolph Tegners opfordring flyttet til Helsingør i 1934.

Russian Imperial Stout

Russian Imperial Stout

Øltype: Russian Imperial Stout

Alkohol: 10,6 %
Ingredienser: Der er anvendt 5 typer af malt: Pale Ale, Ristet Rug, Chokolademalt, Cara Crystal og Münchner og lidt havreflager samt 2 typer af humle: Cascade og Halletauer Tradition.

Holger Danske er Kronborg Bryghus' bud på en Russian Imperial Stout. For at opnå den karakteristiske, ristede maltsmag, som efter vores mening kendetegner en Imperial Stout, er der brugt ekstra meget chokolademalt og ristet rug. Mængden af malt, der er benyttet til denne bryg, udfordrede mæskekarets kapacitet til det ekstreme. Det krævede, at vi var kreative med vand/malt forholdet. Denne bryg er en livselexir, som kan vække selv Holger Danske.    

Brown Ale

Øltype: Brown Ale
Alkohol: 5,1 %
Ingredienser: Der er anvendt 7 typer malt: Pale Ale, Münchner, Crystal, Special B, Chokolademalt, Hvedemalt, Amber samt to typer af humle: Fuggle og Phoenix.

Hamlet er en Brown Ale med masser af maltsmag fra de hele 7 forskellige malte. Den har tillige en god restsødme fra karamelmalten og nuancer af nødder og rosin fremkommer fra specialmaltene.

For over 400 år siden skrev William Shakespeare verdens mest opførte drama, Hamlet. Det er historien om den danske prins Hamlet og hans tragiske skæbne. Dramaet har siden slutningen af 1700-tallet indtaget pladsen som en af Europas store tragedier med en af de oftest fortolkede og mest prestigefyldte hovedroller, bl.a. med den berømte monolog "To be or not to be". Shakespeares "Hamlet" er uløseligt knyttet til Slottet Kronborg og dermed Helsingør, og ofte omtales disse steder slet og ret som Hamlets slot og by.

Teaterglade amatører ved garnisonen på Kronborg opførte for første gang Hamlet på Kronborg i 1816, da man mindes 200 året for Shakespeares død. HamletScenen på Kronborg Slot er Skandinaviens førende Shakespearescene, som tager afsæt i Shakespeares universelle dramatik om identitet, eksistens og mening. HamletScenen vil i 2016 bidrage til verdensmarkeringen af 400-året for Shakespeares død, og samtidig fejre 200-året for verdens ældste Shakespeare-tradition på Hamlets Slot, Kronborg. 

Kunstner: Nadja Rahr.

Golden Ale

Golden Ale

Øltype: Golden Ale
Alkohol: 5,0 %
Ingredienser: Der er anvendt 3 typer af malt: Pale Ale, Münchner og Crystal samt humletypen Styrian Golding.

Ofelia er en belgisk inspireret Golden Ale. For at give øllet en god restsødme, har vi valgt at bruge ekstra Münchner malt og Crystal malt, hvilket giver en ravgylden farve. Denne Golden Ale er gæret på en gærstamme fra et belgisk trapist bryggeri. Denne gærtype frigiver mange frugtnuancer under gæringen. Frugtnuancerne og den dejlige restsødme skaber efter vores opfattelse en god Golden Ale.

For over 400 år siden skrev William Shakespeare verdens mest opførte drama, Hamlet. Det er historien om den danske prins Hamlet, hans elskede Ofelia og deres tragiske skæbne. Hamlet vil hævne sin far, der blev dræbt af hans onkel, og lader som om han er blevet sindsyg for at vinde tid. I sin sorg over den pludseligt vanvittige Hamlet, tager hun sit eget liv ved at drukne sig selv i floden. Shakespeares "Hamlet" er uløseligt knyttet til Slottet Kronborg og dermed Helsingør, og ofte omtales disse steder slet og ret som Hamlets slot og by. 

Teaterglade amatører ved garnisonen på Kronborg opførte for første gang Hamlet på Kronborg i 1816, da man mindes 200 året for Shakespeares død. HamletScenen på Kronborg Slot er skandinaviens førende Shakespearescene, som tager afsæt i Shakespeares universelle dramatik om identitet, eksistens og mening. HamletScenen vil i 2016 bidrage til verdensmarkeringen af 400-året for Shakespeares død, og samtidig fejre 200-året for verdens ældste Shakespeare-tradition på Hamlets Slot, Kronborg. 

Kunstner: Nadja Rahr.

 

Belgian Blonde Ale

Frøken Tø

Øltype: Belgian Blonde Ale
Alkohol: 7,4 %
Ingredienser: Der er anvendt 3 typer af malt: Pale Ale, Pilsner og Hvede samt økologisk rørsukker og humletyperne Halletauer Mittelfruh og East Kent Goldings.

Frøken Tø er dette års blonde juleale fra Kronborg Bryghus. Denne blonde ale er brygget med 3 forskellige malttyper. Vi har valgt at udskifte hovedparten af pilsnermalten med pale ale malt for at give alen et mere gyldent skær. Denne blonde juleale passer godt til den danske julefrokost, men den kan også forsøde de mørke, kolde vinteraftener indtil foråret kommer. 

Øllen er opkaldt efter Halfdan Rasmussens digt om Snemand Frost og frøken Tø. Den folkekære digter ville være fyldt 100 år den 29. januar 2015. Halfdan Rasmussen levede en stor del af sit liv i Saunte ved Hornbæk, hvor han skrev langt hovedparten af sine værker og opnåede både anerkendelse og berømmelse. Helsingør Kommune fejrer i 2015 Halfdan Rasmussen med en lang række arrangementer overalt i kommunen.

Gylden Lager

Øltype: Gylden Lager
Alkohol: 5,0 %
Ingredienser: Der er anvendt 3 typer af malt: Wienermalt, Karamelmalt og Cara Amber samt humletyperne Smaragd og Saphir.

Halfdan er en Gylden Lager med milde maltnuancer. Vi har lavet denne friske sommerøl, som en hyldest til Halfdan Rasmussen og hans digte. Den folkekære digter ville være fyldt 100 år den 29. januar 2015. Halfdan Rasmussen levede en stor del af sit liv i Saunte ved Hornbæk, hvor han skrev langt hovedparten af sine værker og opnåede både anerkendelse og berømmelse. Han var kendt og elsket på kryds og tværs af generationer og sociale forhold for hans fabelagtige evne til at lege med ordene, se det forunderlige i det almindelige - men også gøre det almindelige forunderligt. Han skrev bl.a. børnerimet "Mariehønen Evigglad". Helsingør Kommune fejrer i 2015 Halfdan Rasmussen med en lang række arrangementer overalt i kommunen.

Jule Ale 2015

Øltype: Ale
Alkohol 8,7 %
Ingredienser: Der er anvendt 5 typer af malt: Münchner, Pale Ale, Cara Amber, Cara Crystal og hvede samt humletyperne Halletauer Tradition og Fuggle.

Julemand Julle er dette års Jule Ale fra Kronborg Bryghus. Denne ale er brygget med fem forskellige malttyper, to typer af kandis samt rosinsirup. Karamelmalten og rosinsiruppen giver øllet masser af restsødme. Kombineret med frugt-nuancerne fra den belgiske trapistgær giver det en god og kraftig ale, der passer godt til det danske julebord. Øllet kan også bare nydes en mørk vinteraften.

Øllen er opkaldt efter Halfdan Rasmussens digt om Julemanden Julle. Den folkekære digter ville være fyldt 100 år i 2015. Halfdan Rasmussen levede en stor del af sit liv i Saunte ved Hornbæk, hvor han skrev langt hovedparten af sine værker og opnåede både anerkendelse og berømmelse. Helsingør Kommune fejrer i 2015 Halfdan Rasmussen med en lang række arrangementer overalt i kommunen.

Jule Bock 2015

Snemand Frost

Øltype: Bock
Alkohol 6,4 %
Ingredienser: Der er anvendt 5 typer af malt: Münchner, Pale Ale, Special B, Münchner Crystal og hvede samt humletypen Halletauer Tradition.

Snemand Frost er dette års Jule Bock fra Kronborg Bryghus. Denne bock er brygget med 5 forskellige malttyper. Der er brugt masser af Münchner malt, crystalmalt og Special B malt, som giver øllen en god restsødme med nuancer af rosin og blomme. Julebocken passer godt til det danske julebord, men kan også bare nydes en mørk vinteraften.

Øllen er opkaldt efter Halfdan Rasmussens digt om Snemand Frost og frøken Tø. Den folkekære digter ville være fyldt 100 år i 2015. Halfdan Rasmussen levede en stor del af sit liv i Saunte ved Hornbæk, hvor han skrev langt hovedparten af sine værker og opnåede både anerkendelse og berømmelse. Helsingør Kommune fejrer i 2015 Halfdan Rasmussen med en lang række arrangementer overalt i kommunen.

Engelsk Ale

Øltype: Engelsk Ale
Alkohol:
6,3 %
Ingredienser: 
Der er anvendt 2 typer af malt: Pale Ale og Münchner samt humletyperne Phoenix og Saphir.

Snaren Svend er en Engelsk Ale, som er brygget i anledning af 100 året for M/S Museet for Søfart i august 2015. Fregatten Snaren Svend var et orlogsskib, som deltog i en lang række flådeoperationer i årene 1637-58. Skibet er det eneste, der nogensinde er blevet sænket af Kronborgs kanoner.

I forbindelse med Roskildefreden i marts 1658 måtte Danmark afstå det norske landskab Bohuslen med grænsefæstningen Bohus til svenskerne. Derfor bjergede man så meget af det værdifulde fæstningsudstyr som muligt for at føre dette til København. Snaren Svend var et af de skibe, der blev benyttet hertil. I slutningen af august 1658 sejlede skibet afsted med sin last. Undervejs lagde skibet ind til Kronborg. Imidlertid havde svenskerne nu brudt freden, og en lille svensk styrke gik i land om morgenen den 28. august og sneg sig om bord på skibet, overrumplede besætningen, satte sejl og satte kurs mod Sverige. Så snart man fra Kronborg blev klar over, at skibet var faldet i fjendens hænder, blev det beskudt af fæstningens kanoner, som ramte det under vandlinjen, hvorefter det begyndte at synke. Et forsøg af svenskerne på at sætte skibet på grund for at bjærge den værdifulde last mislykkedes, og det sank på 20 meter vand.

Påskebryg 2015

Øltype: Belgian Strong Ale
Alkohol: 11,1 %
Ingredienser: Der er anvendt 4 typer af malt: Müncher, Cara Münic, Pale Ale og Special B samt humletypen Boadicea. Desuden indgår rosinsirup og mørk kandis.

Kronborg Bryghus' påskebryg er en belgisk inspireret øl med masser af frugtnuancer fra rosinsirup og special B malt samt karamelmalten. Øllet har en dyb ravfarve, som passer godt til påskebordet.

Amber Wheet

S/S Bjørn - lejlighedsøl brygget i anledning af Jørgen Brandts 70 års fødselsdag

 

Øltype: Amber Wheet
Alkohol: 6,7 %
Ingredienser: Der er anvendt 4 typer af malt: Pale Ale, Hvede, Müncher og Cara Amber samt humletypen Halletauer Tradition og økologisk rørsukker.

S/S Bjørn er en Amber Wheet brygget i anledning af Jørgen Erik Brandts 70 års fødselsdag, som blev fejret med en sejltur på Øresund med dampskibet S/S Bjørn, der ligger til kaj ved Kulturværftet i Helsingør. Dampskibet blev bygget i 1908 og leveret til Randers havnevæsen 1909, hvor den tjente som bugserbåd og isbryder. Den var i funktion indtil 1981. S/S Bjørn er den sidste dampslæbebåd og -isbryder i Danmark.

 

India Pale Ale

Indian Pale Ale

Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 6,5 %
Ingredienser: Der er anvendt 4 typer af malt: Pale Ale, Müncher, Crystal og lidt hvede samt 3 typer af humle; Taurus, Polaris, Mozaic.

Denne American IPA er humlet, så den får de oprindelige ostindiskfarer til at blegne. Der er brugt rigeligt med bitterhumle under urtkogningen og masser af tørhumle under den sekundære fermentering. Denne IPA kan klare turen mellem USA, Indien, Danmark og tilbage igen. Bør nydes med Kronborg om styrbord.

 

Weizen Bock

Brygget i anledning af Marius Crenzin Brandt barnedåb

Øltype: Weizen Bock
Alkohol: 6,9 %
Ingredienser: Der er anvendt 4 typer af malt: Hvedemalt, Müncher, Cara Crystal, Dark Crystal samt humletypen Halletauer Tradition.

Kanonkongen er en Weisen Bock. “Christian 4.’s Kanonværksted” har ligget i området ved Hammermøllen i Hellebæk. De støbte kanoner kom fra Gethuset i Kongensgade og blev boret ud her. Produktionen på værkstederne omfattede også andet end våben. Værktøj og redskaber til de mange håndværkere, f.eks. hammere og ambolte, blev fremstillet her. Til de omfattende byggearbejder samt til skibsbyggeri kunne mindre opgaver være forskellige beslag f.eks. til vinduer, murankre, jernnagler, bolte, søm og fiskeredskaber. Hestesko, jernbånd til vognhjul, låse, hængsler, dørklinker. Af større opgaver udførtes her f.eks. støbning af smedejernsgitteret på platformen på Rundetårn.

 

Jule Ale 2014

Øltype: Belgian Strong Ale
Alkohol: 9,1 %
Ingredienser: Der er anvendt 4 typer af malt; Pale Ale, Special B, Cara Crystal, Münchner; rigelige mængder af mørk kandis samt 2 typer af humle: Halletauer Tradition samt Progress.

Jule Alen er en belgisk inspireret bryg med en kraftig maltsødme, som kommer fra karamelmalten, Münchnermalten og det høje indhold af mørk kandis. Nuancer af rosin stammer fra Special B malten og trappistgæren giver en lettere frugtagtig smag. Denne Jule Ale egner sig godt til det danske julebord! 

Julebock 2014

Øltype: Bock
Alkohol: 6,5 %
Ingredienser: Der er anvendt 5 typer af malt; Pale Ale, Caramunic II, Cara Crystal, Münchner og lidt hvede samt humletypen Halletauer Tradition. 

Julebocken er en øl med en kompleks maltsmag, domineret af det store indhold af Münchnermalt, som bidrager til den ristede, lidt nøddeagtige smag. Julestemningen i denne bock understreges også af karamelsmagen fra de to karamelmalte. Denne julebock egner sig godt til det danske julebord!

Belgian Strong Ale

Belgian Strong Ale

Øltype: Belgian Strong Ale
Alkohol: 8,7 %
Ingredienser: Der er anvendt 4 typer af malt: Pale Ale, Münchner, Crystal, Special B samt humletypen Halletauer Tradition.

Broder Bodekær er en mørk, stærk belgisk ale. Denne bryg har en middel malt aroma og smag. Der er tilstræbt en øl med en smag af nødder og udpræget smag af karamel/ kandis fra de karamelliserede sukkestoffer. Gærings-processen forløb ved 22°C - 23°C, hvilket resulterer i en høj produktion af frugtestere. Den høje alkoholprocent varmer i munden og øger smagsoplevelsen af denne dejlige, mørke, belgiske ale. Broder Godekær er brygget på næsten samme malt og humle som Skt. Mariæ. Forskellen er, at Broder Godekær er overgæret, mens Stk. Mariæ er undergæret.

Karmelitermunkene blev indkaldt til Helsingør i 1430 af Erik af Pommern, fordi de skulle grundlægge et karmeliterkloster, hvorfra de skulle være med til at udbrede lærdom og undervisning. Han gav dem et ganske stort område mellem den nuværende Sct. Anna Gade, Kongensgade, Allégade og Hestemøllestræde, hvor munkene straks begyndte at anlægge et meget stort kloster og kirke, i den størrelse hele anlægget har i dag. Broder Godekær var lokal prior på dette kloster i 1400-tallet, og han er nævnt under korsfæstelsesbilledet over østvinduet i Skt. Mariæ Kirke som "Frater Godekyn".

 

 

 

Dobbelt Bock

Dobbelt Bock

Øltype: Dobbelt Bock
Alkohol: 7,2 %
Ingredienser: Der er anvendt 4 typer af malt: Pale Ale, Münchner, Crystal og ganske lidt ristet rug samt humletypen Halletauer Tradition.

Skt. Mariæ er en Dobbelt Bock i den lysere ende af farveskalaen, men det skal I ikke lade jer snyde af. Øllet har en kraftig maltaroma med karakter af karamel. Som prikken over i'et har Skt. Mariæ en sød og vinøs maltsmag, hvor man kan ane nuancer af frugtestere. Skt. Mariæ er brygget på næsten samme malt og humle som Broder Godekær. Forskellen er, at Skt. Mariæ er undergæret, mens Broder Godekær er overgæret.

Stk. Mariæ Kirke er opført af karmelitermunkene, som Erik af Pommern indkaldte til Helsingør i 1430. Karmeliterne var en munkeorden, der levede efter nogle meget strenge regler bl.a. om tavshed og meditation. De blev anset som ”den fornemme munkeorden”, som havde nær forbindelse til Jomfru Maria, der efter deres egen opfattelse havde skænket dem deres skapular, den beklædningsgenstand, der lignede et forklæde eller en ærmeløs kittel med forside og ryg.